maandag 30 mei 2011

80 jaar NVBS - vrijwilligers zetten zich in

Oproep van de NVBS - Onder de titel "Retourtje Leiden" zal in de maanden september en oktober 2011 een tramfeest worden georganiseerd in het kader van de 80-jarige NVBS. De tentoonstelling is een samenwerking onder auspiciƫn van de Stichting NVBS Manifestaties. Er wordt meegewerkt door NVBS, de Tramweg-Stichting, het Haags Openbaar Vervoer Museum, het Haags Bus Museum, de Stichting Historisch Genootschap de Blauwe Tram en het NZH Vervoermuseum te Haarlem. Retourtje Leiden gaat open voor het publiek op 4 september.
Er wordt steeds gewerkt vanuit het Haags Openbaar Vervoer Museum (Remise, Ter Borchstraat te Den Haag). Hoogtepunt zal zijn op zaterdag 17 september wanneer historisch HTM- en NZH-materieel zal worden ingezet op de vroegere lijnen I2 en I3, op de route Voorburg Station - Rijswijk - Spui - Den Haag Malieveld v.v. Er zal t.b.v. de NVBS ook nog een aparte excursie worden georganiseerd.

Retourtje Leiden is te bekijken in het Haags Openbaar Vervoer Museum op de zondagen: 4, 11, 18, 25 sep, 2, 9, 16, 23, 30 okt. Het HOVM is ook open op Monumentendag, zaterdag 10 september.

Op onze oproep voor vrijwilligers is goed gereageerd, voor alle werkzaamheden hebben we nu voldoende personeel. Alle vrijwilligers worden alvast hartelijk bedankt voor hun bereidwilligheid!

2 opmerkingen:

 1. goeden middag,
  is er ook een dienstregeling voor 17 september? ik kan hem nergens vinden

  vr gr
  C Busch

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inmiddels is de dienstregeling gepubliceerd. Kort samengevat: vanaf 11 tot 16 uur ieder kwartier vanaf Voorburg Station via Rijswijk, Spui, Vijverberg naar Bosbrug en Den Haag CS en weer terug naar Voorburg.
  De tentoonstelling in het Haags Openbaar Vervoermuseum is op 17 september helaas *gesloten*.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.