zondag 14 augustus 2011

Blauwe Tram op de Geestbrugweg

Retourtje Leiden is nog niet begonnen, maar Blauwe Tram NZH A327 verkent de route voor 17 september alvast, tijdens de normale zondagsritten vanuit het Haags Openbaar-Vervoer Museum. Vandaag pronkte de wagen met de dakreclames voor het Leidsch Dagblad, goed te zien als de tram vanaf de Rijswijkse Haagweg afslaat naar Voorburg. Het was voor het eerst in 41 jaar dat deze borden weer vertoond werden!
A327 draait de Geestbrugweg op
De route van Den Haag via Rijswijk naar Voorburg maakt deel uit van de vroegere 'buitenlijnen' van de H.T.M. De tramlijnen die buiten de Haagse gemeentegrenzen kwamen, hadden een bijzondere status, ze vormden officieel zelfs een ander bedrijf. Als nazaat van de buitenlijnen is het tracé naar Voorburg dan ook een waardige kandidaat voor museumritten met interlocaal materieel. De lijn naar Voorburg is trouwens zelf ook een museumstuk, want sinds zijn voltooiing in 1934 is er weinig aan veranderd.
Vanuit Voorburg weer terug in Rijswijk
Toen hij nog in dienst was, kwam de A327 hier nooit - de lijn via Rijswijk was H.T.M.-terrein. Maar als museumtram heeft deze Blauwe Tram al heel wat meters afgelegd over de Geestbrugweg. Wie de twee foto's vergelijkt, ziet trouwens dat de twee dakreclames verschillend zijn.
Beide foto's, zoals de meeste kleurenfoto's van het museummaterieel op deze pagina's, zijn van de hand van Raymond Naber.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.