maandag 19 september 2011

Een geweldig weekend achter de rug

Zaterdag 17 september werd er druk gebruik gemaakt van de tijdelijk weer ingerichte dienst op vooral lijn I3, waar een keurige 15 minuten dienst werd aangehouden. Talloze fotografen stonden langs de route. De LRTA (Light Rail Transit Association) had dit weekend tevens uitgezocht voor deze dienst en zo kwam het dat behalve de Nederlanders er ook Belgen, Britten, Amerikanen en Australiƫrs langs de rails stonden.


Zondag 18 september was het weer gezellig druk in het Haags Openbaar Vervoer Museum! In de A327 was het zo druk als  een spitsuur in Leiden. De dag werd begonnen met een prachtige NZH-opstelling.

Je denkt even 'hee, een foto uit 1961 in Leiden van L.J.Albers'
maar het is Den Haag, 18 sept. 2011.
Na flinke plensbuien brak de zon door en was alles weer fris. Bij het Centraal Station haalde de 265 de A327 in.

Haags haasje-over: HTM 265 haalt NZH A327 in.

Wederom dank aan de vele vrijwilligers voor dit geweldige weekend!

De volgende speciale gebeurtenis is de avondrit op zaterdagavond 24 september. Het museum is open vanaf 18.30u en om 19.30u zal een stoet historische trams vertrekken voor een 2 uur durende rondrit door Den Haag en omgeving. Ook de A327 met de B37 zal hier aan deelnemen. Na afloop is er nog de mogelijkheid voor een drankje en is de tentoonstelling nog te zien. Ook zullen de beide Blauwe Trams A106 en B412 laten zien waartoe hun Golden Glow schijnwerpers in staat zijn, het is dan namelijk al donker. Kijk op www.hovm.nl voor de details. Later in de week zullen ook hier, op retourtjeleiden.nl, meer details volgen.

Raymond Naber

1 opmerking:

  1. Mooie foto van de NZH opstelling, maar waarom staat de B412 zo scheef?

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.