zondag 4 september 2011

Stralende start voor Retourtje Leiden

Beschenen door een gloeiende najaarszon werd de tentoonstelling over de Blauwe en Gele Tram op 3 september geopend. Onder de genodigden waren vertegenwoordigers van overheden, maar ook veel oudgedienden uit de museum-tramwereld. Wie de toespraken nog eens wil beluisteren, kan terecht bij onze collega's van De Digitale Tram, die een uitgebreid videoverslag (ruim 27 minuten) maakten van de officiële opening..

Eén van de sprekers was de Zuid-Hollandse Commissaris van de Koningin, Mr Jan Franssen, die duidelijk liet doorschemeren dat de discussie over interlokaal railvervoer na 1961 niet is opgehouden. Bij het mobiliteitsbeleid, zo zei Franssen, zet de provincie nog steeds in op het railvervoer, naast het wegvervoer natuurlijk. Want de Commissaris staat uiteraard boven de partijen. Met een stoot op de fluit van de A106 werd Retourtje Leiden tenslotte door Commissaris Franssen geopend.

Commissaris Franssen, in de kopdeur van de A106, opent Retourtje Leiden.
(screenshot De Digitale Tram)
Vandaag, 4 september, was het dan zo ver, en gingen de poorten van de "remise Frans Hals" open voor het publiek. De vrijwilligers van het Haags Openbaar Vervoermuseum hadden druk gerangeerd om een aantrekkelijke opstelling van het materieel te realiseren. De Blauwe Trams A106, A327 en B412 stonden naast elkaar op de sporen 4, 5 en 6, terwijl op de sporen 7, 9 en 10 de Gele Trams 118, 90 en H41 waren neergezet. Veel interlocale tramreizigers van vroeger haalden herinneringen op bij het terugzien van de vertrouwde wagens van toen.
Het front van de A106 wordt nauwgezet bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.