dinsdag 13 september 2011

Tramdienst op zaterdag 17 september 2011

I2 en I3 in dienst op zaterdag 17 september 2011 - Op zaterdag 17 september zijn tijdelijk tramlijnen I2 en I3 (voor zover mogelijk) weer even terug in dienst.

( I2 en I3, oftewel Interlocaal 2 en Interlocaal 3, zijn de oude lijnnummers van de Gele Tram naar Leiden en Voorburg)

Gereden wordt tussen Station Voorburg – Geestbrugweg – Rijswijkseplein – Turfmarkt (stadhuis) – Spui – Buitenhof - Bosbrug – (Den Haag Centraal Station – Schedeldoekshaven) (rondrit) in een kwartierdienst.


Er wordt vanaf 11 uur tot 16 uur gereden (begintijd Voorburg station). Kaartverkoop op de tram. Dagkaarten €6,-.
Stopt op verzoek bij alle haltes. OV Chipkaart en abonnementen zijn niet geldig.

Het Haags Openbaar Vervoer Museum wordt in de route niet aangedaan en is niet geopend.

De organisatie bereikten vele verzoeken het Haags Openbaar Vervoer Museum op zaterdag 17 september open te stellen maar dit is voor ons overvraagd. Het rijdend personeel zit samen met de vrijwilligers al op de trams en vele faciliteiten op het HOVM zijn voor zaterdag niet bemensd en ingepland. Daarnaast is er een ander evenement van een buitenlandse collega-vereniging dat ’s middags moet worden voorbereid.

Daarom zal zondag 18 september, wanneer Retourtje Leiden gewoon open is, de A327 nu zowel de tweede als derde rit meerijden. Ook zal er vanaf 13uur op het remiseterrein weer een mooie opstelling worden gemaakt met de Blauwe en Gele trams. U heeft daarmee toch een keuzemogelijkheid.

Materieelpositie zaterdag 17 september: doordat het Buitenlijnmaterieel niet tijdig rijvaardig kon worden gemaakt, ondanks grote inspanningen, rijdt het volgende materieel in een kwartierdienst: NZH A327+B37, 1210, 1165 en 1304. Er wordt aan gewerkt ook de historische NZH Bolramerbus 4842 van het Haags Bus Museum hieraan te laten deelnemen.

Namens de organisatie van Retourtje Leiden, 
Raymond Naber


Zondag 18 september

Retourtje Leiden, in het HOVM, is wel weer open op zondag 18 september tussen 13-17 uur, ook is dan het reguliere rittenprogramma van toepassing (http://www.hovm.nl/), met tramritten vanaf het museumterrein.


Gele HTM 1210 en Blauwe NZH A327
Zondag 18 september, ritten met de tram:
13:15 naar Voorburg
14:15 naar Scheveningen Haven (gereden door de Blauwe Tram A327 als losse motorwagen, net als vroeger in Leiden)
15:30 rondrit door het centrum (met o.a. de A327)
€3/€2

en met de bus
13:15 naar Wassenaar/Voorschoten
15:00 naar Zoetermeer
€3/€2

Kaartverkoop door de conducteur in tram en bus.

4 opmerkingen:

 1. OPROEP AAN DE ORGANISATOREN VAN RETOURTJE LEIDEN

  Met stijgende verbazing, ja zelfs verbijstering ontdekte ik vandaag op de site het programma van Retourtje Leiden in combinatie met de viering van 80 jaar NVBS op zaterdag 17 september 2011.

  Al een half jaar lang wordt in publicaties in de bladen en op internet deze unieke tentoonstelling aangekondigd in combinatie met de viering van 80 jaar NVBS. Talloze vrijwilligers zijn door de NVBS geworven voor hand en span diensten om deze dag tot een succes te maken. Zaterdag 17 september staat bij velen in de agenda al geboekt als bezet.

  Voor vele NVBS ers en andere trambelangstellenden is dit evenement een unieke kans om na 50 jaar weer eens de NZH Boedapester zij aan zij te zien staan met HTM Buitenlijn materieel. Een eenmalige tentoonstelling in de remise en een jubileumrondrit over de nog resterende delen van de HTM buitenlijnen I2 en I3 zal voor velen aanleiding zijn om vanuit het gehele land naar Den Haag af te reizen.

  Het is dan ook schrikken om in een klein zinsnede in de aankondiging van het programma te zien staan dat er geen verbinding is tussen de route van de rondrit en het HOVM aan de Frans Halsstraat. Dit omdat het museum en de tentoonstelling gesloten zijn op zaterdag 17 september.

  Welke organisator kan zo’n blunder begaan door op deze al lang aangekondigde dag de tentoonstelling te sluiten. Denken jullie nu echt dat de bezoekers uit heel Nederland nu op zondag nog eens naar Den Haag komen om de tentoonstelling te bezoeken.

  Ik roep bij deze de organisatie op om dit ondoordachte besluit te herzien en het HOVM op 17 september open te stellen voor de honderden bezoekers uit heel Nederland.
  Hiermee voorkomen jullie heel veel teleurstelling bij de mensen.

  Rob van Dijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet Dhr van Dijk gelijk geven als het gaat om de organisatie rondom Retourtje Leiden, het gesloten houden voor bezoekers van het HOVM op zaterdag 17 september is een slechte zet.

  Maar er is wel meer aan te merken op de organisatie en dan vooral op het HOVM. Al tijden tevoren is bekend dat er een tentoonstelling aan zat te komen over de Blauwe en de Gele. Toch is het men niet gelukt om HTM motorwagen nummer 57 rijvaardig te maken, wat vooral te wijten is aan het feit dat men hier veel te laat mee begonnen is. Men leek meer prioriteit te geven aan het aanleggen van een vijver dan aan het herstel van de 57.

  Ik was dan ook verbaast te zien (vorige week Zondag) dat de 57 tijdens een belangrijk evenement als Retourtje Leiden, waarin zij feitelijk een van de hoofdrollen speelt, op bokken staat opgesteld in een hoek waar fotograferen haast onmogelijk is!!

  Maar er zijn ook positieve punten. Zo moet ik mijn complimenten maken naar diegene die ervoor hebben gezorgd dat de HTM 90 er weer als nieuw uit ziet. Ook het verschijnen van de B412 in DenHaag is een compliment waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb lang uitgekeken,dat de "Delftenaar 57" zou rijden van/naar Voorburg!
  Op deze (Gedenkwaardige)dag is inzet van PCC-Trams,een HOVM-misser! De inzet van de NZH A327 is dat ook (Dat is een Leidse stadstram).
  Jammer dat ook (op die manier) het 80 jarig NVBS-Jubileum,de mist in gaat. HOVM nieuws=dus Haagse Bluf gebleken. ERG Jammer!! Aad

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem en Aad. Wanneer het HOVM er op 16 juli 2011 er pas achter komt dat de draaistellen van de 57 niet op de draaibank past van de HTM ben je zeker weten te laat De tram is technies in orde.

  Aat

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.