zaterdag 17 september 2011

Vlekkeloze Buitenlijn-museumdienst

Voorburg, Rijswijk en Den Haag vertoonden vandaag een levendig trambeeld. In plaats van rode gelede wagens en witte Randstadrailtrams werd het beeld gedomineerd door museumtrams. In een kwartierdienst tussen Voorburg Station en Bosbrug/Den Haag CS reden vier wagens, wat telkens tot leuke ontmoetingen leidde.
HTM 1304 en NZH A327/B37 op de Geestbrugweg in Voorburg
Het traject van lijn 10 tussen Rijswijk en Voorburg was geheel in handen van de museumwagens. Het overige deel van de route werd soepeltjes gedeeld met de normale diensten van  de HTM. Gewapend met een dagkaart konden de reizigers op iedere halte in- en uitstappen, vaak op weg van het ene fotostandpunt naar het andere.
Buitenlijn-PCC 1210 is net linksaf geslagen bij de splitsing met de lijn naar Delft.
De richtingfilm anno 1963 toont Den Haag, maar de wagen rijdt naar Voorburg.
Doorrijden naar Leiden kan niet meer, noch per Blauwe, noch per Gele Tram. Van het tracé naar Leiden bestaat alleen het gedeelte Spui - Hofweg - Vijverdam - Vijverberg - Korte Voorhout nog maar, en dat werd dus vandaag ook bereden. De Bosbrug, waar de Blauwe en de Gele Tram elkaar tot 1961 kruisten, was het dichtst bij Leiden gelegen punt van de route. Hiervandaan ging het, via de Rijnstraat en de Schedeldoekshaven, weer terug naar het Spui, richting Voorburg.
PCC 1165 rijdt niet rechtdoor het Malieveld op richting Leiden, maar buigt af naar het Centraal Station
Ondanks enkele tegenslagen bij de beschikbaarheid van het rollend materieel is het toch een leuke zaterdag geworden. We zullen de komende dagen en weken ongetwijfeld veel mooie foto's zien verschijnen op het web en in de tijdschriften!

1 opmerking:

  1. Heren organosatoren,trampersoneel en onderhoudsmedewerkers. Dank voor de tomeloze inzet om dit festein mogelijk te maken. Fotograferen is leuk, maar wat er allemaal bij komt kijken wordt vaak onderschat. Dat wil ik nu met mijn dankwoord benadrukken. Ik en vele met mij hebben genoten. ook het weer bleef overwegend droog. Dank !!

    Vr.Gr. Richard Velthuysen Lelystad.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.