maandag 31 oktober 2011

Blauw-Gele Tramparade

Op zondag 30 oktober 2011 was het voorterrein van de Remise Frans Halsstraat het schouwtoneel van een prachtige opstelling van alle Blauwe en Gele Trams.
Hier was allemaal om begonnen: een rij Blauwe en Gele trams, verenigd 50 jaar na het einde van de tramdiensten tussen Leiden en Den Haag.
Het was opnieuw een topdag voor Retourtje Leiden. Velen uit de regio wisten de tentoonstelling te vinden, en bleken onder de indruk van het getoonde. En we verklappen geen geheim als we zeggen dat de mensen achter de tentoonstelling ook stuk voor stuk trots op, en blij met, het resultaat waren. De "line-up", zoals de Engelsen zeggen, was een waardig saluut aan de 80-jarige NVBS en een passende herinnering aan de vroeger zo populaire trams tussen Den Haag en Leiden.

Het was zondag ook de laatste kans om deze opstelling te vertonen. Op woensdag 2 november vertrekt de Boedapester weer naar zijn thuisadres, het NZH-museum in Haarlem. Retourtje Leiden, met de overige Blauwe en Gele Trams, gaat nog een maand door. Open op zaterdag 5 november, en de zondagen 6, 13, 20 en 27 november 2011. Kom (nog) eens langs!

(Voor de volledigheid: er zijn natuurlijk nog meer NZH-trams museaal bewaard, zoals de B303 en de smalsporige rijtuigen in Haarlem, en er zijn ook nog veel meer HTM-museumtrams in Den Haag en elders. Maar bij deze opstelling ging het voornamelijk om het materieel van de lijnen tussen Den Haag en Leiden.)

1 opmerking:

  1. NVBS, van harte gefeliciteerd met jullie 80e verjaardag en geweldig dat jullie dit gecombineerd hebben met de gedenking van de Blauwe en Gele Tram. Nog vele jaren toegewenst, Vriendelijke groeten, Freddy Soer

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.