donderdag 10 november 2011

De menselijke maat

Het was altijd zo gezellig in de tram, vroeger. Dat hoor je bezoekers vaak vertellen. Vooral op kille herfstachtige dagen, als het in de tram lekker warm was, en de goudkleurige gloeilampen aan waren, dan was het net een rijdende huiskamer.

Maar het was ook gezellig doordat de conducteur door de tram liep met zijn kaartjesblik en zijn kniptang, en met iedereen een praatje maakte. Ook bij de ritten van Retourtje Leiden zorgen de conducteur en de andere vrijwillige medewerkers voor het scheppen van de passende sfeer aan boord van tram en bus.

Hier zijn er een paar. Zoals Eric den Hamer, die in authentiek NZH-uniform meerijdt op de Blauwe Tram:
NZH-conducteur Eric den Hamer. Foto: Marcel Kouwenhoven
Iedere zondag van de partij is de Blauwe stadstram uit Haarlem en Leiden, de A327. De bemanning van deze tram staat voor u klaar.
Netjes in NZH-uniform: de ploeg rond de A327. Foto: Axel de Ru.
En terwijl de Gele en Blauwe Trams zich op het voorterrein van de remise laten bekijken door de bezoekers, liefst onder een vrolijk zonnetje, zijn ook binnen in het Haags Openbaar Vervoermuseum vrijwilligers actief. Mensen van het trammuseum, van het Haags Bus Museum, en ook de ploeg van de 80-jarige Vereniging voor Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen, kortweg NVBS. Een groepje NVBS'ers waagde zich in de buitenlucht om te poseren voor de twee bekendste Gele en Blauwe trams.
De NVBS-ploeg van 30 oktober 2011. Foto:Edward Kuijper.

Met dank aan de fotografen die gelukkig ook oog hadden voor de menselijke museumstukken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.