woensdag 23 november 2011

Retourtje Leiden gaat sluiten

Laatste dag: zondag 27 november 2011

Nog één zondag en dan zit de manifestatie Retourtje Leiden er definitief op.

Deze laatste zondag, 27 november 2011, is het dienstdoend personeel gestoken in historische uniformen passend bij de tijdsperiode van de tram. Voor de NZH zijn het de lange zwarte jassen met groene bies en een pet. Voor de Haagse PCC’s de blauwe jasjes uit de jaren ’70. De Blauwe en Gele trams worden nog eenmaal mooi opgelijnd voor de fotografen (volledig te zien tussen 13-14uur).

De A327 (+B37) zal een korte rit maken om 14.15u naar het Centrum en om 15.15u een lange rit naar Scheveningen, waarmee zowel het rijseizoen als Retourtje Leiden worden afgesloten.
Zondag 27 november 2011 om 17.00 uur gaan de remisedeuren van Retourtje Leiden voorgoed dicht.
Dag, Blauwe Tram! Dag, Gele Tram!

1 opmerking:

  1. Het wordt menens. Een mooie periode van het blauw en de gele wordt afgesloten. Vele mooie ritten gemaakt met de A 327 en een enkele keer de bijwagen. Ik vind het nog altijd jammer dat de B 303 niet kon rijden. Wat een luxe om in een verwarmde tram te zitten van vele jaren geleden. Ook de honderd jaar oude motorwagen A 106 kent deze luxe. Laten we ook de Boedapesters niet vergeten. Men wachten liever vijf minuten langer op de Blauwe dan instappen in de Gele voor een rit naar Scheveningen. Ik bedoel dan de halte in de nabijheid van het hertenkamp en Malieveld. Bij de HTM zat men in de kou. Hierin kwam verbetering met de komst van de PCC’s. Aanstaande zondag lopen de mensen van de TS in oude tenues. Het zal een fraai gezicht zijn om de mensen van nu in oude kledij te zien. Ook de HTM had in de jaren zeventig mooie kleding. Hopelijk is het a.s. zondag goed weer voor de laatste dag en nog eenmaal genieten van al dat moois en vooral om te fotograferen.

    Aat

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.