zaterdag 15 juni 2013

Op stap met Buitenlijner 58

Enkele Haagse nachtbrakers waren erbij, maar waarschijnlijk lagen de meeste tramliefhebbers op één oor toen de HTM-buitenlijner 58 een proefrit maakte van de centrale werkplaats Lijsterbesstraat naar het De Savornin Lohmanplein en het Markenseplein.

Terwijl er nog hard wordt gewerkt aan de andere bewaard gebleven buitenlijner, de 57, mocht z'n broertje 58 een avondje uit. De Digitale Tram maakte er een mooi videoverslag van.
2 opmerkingen:

 1. Ik had graag meegereden.
  Vind het nog steeds jammer de de 57 niet reed ten tijde van retourtje Leiden.
  Wie is nu de eigenaar van de 58 ??

  Ton Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bdankt voor uw reactie, heer Zoetermeer. De 58 is eigendom van een particulier, die ook de opdrachtgever is voor de restauratie van dit rijtuig door de Stichting Tramwerk. Eén van de opties is om de 58 onder te brengen in een stichting met het doel het rijtuig rijvaardig te bewaren, en in te zetten voor ritten op tramnetten in Nederland. Overigens is de restauratie van zusterrijtuig 57 ook in een nieuwe fase gekomen, nu de vier assen door het HOVM zijn uitgebouwd en voor herprofilering van de wielbanden worden overgebracht naar een daarvoor goed geoutilleerd bedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie op Retourtje Leiden!
Tik zodadelijk de lettercombinatie over om uw reactie te bevestigen.