Wat is Retourtje Leiden?

Gezellig met de tram van Den Haag naar Leiden, via Wassenaar of Voorschoten? Nee, dat kan tegenwoordig niet meer, maar vroeger wel, en daar draait Retourtje Leiden om. We houden u hier op de hoogte van vorderingen bij de restauratie en exploitatie van museaal bewaarde Blauwe en Gele Trams.

Daarnaast vindt u hier ook museumnieuws over de andere buitenlijn van de Gele Tram: die naar Voorburg en Delft.

Dit weblog is voortgekomen uit een drie maanden durende tentoonstelling in Den Haag over de Gele en de Blauwe Tram. Van 4 september tot en met 27 november 2011 was Retourtje Leiden een manifestatie met twee aanleidingen:
  • De 80ste verjaardag van de Nederlandse Vereniging voor Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen, kortweg de NVBS
  • De 50ste verjaardag van het einde van de twee interlocale tramlijnen tussen Den Haag en Leiden: De Blauwe NZH en de Gele H.T.M.
Iedere zondag in september, oktober en november 2011 was de manifestatie te bezoeken in het Haags Openbaar Vervoer Museum.

Helaas, Retourtje Leiden is voorbij, maar u kunt de Gele Tram en de historische bussen nog steeds bekijken in het Haags Openbaar Vervoermuseum, de Blauwe Tram in het NZH-vervoermuseum in Haarlem en ook op Open Monumentendag op straat in Den Haag.